US regnskab

De amerikanske selskaber har leveret endnu bedre regnskabstal end ventet, selvom analytikerne hævede forventningerne i rekordtempo op til regnskabssæsonen. Det skaber et stort potentiale for aktiemarkederne fremadrettet, lyder det fra seniorstrateg Andreas Østerheden. Forvent et afkast på aktier på 10-15 pct. det kommende år, lyder hans vurdering.

Lad os bare gøre det klart fra starten: Regnskabssæsonen i USA har været kanonstærk. Såvel bundlinje som salg overrasker positivt for ca. 8 ud af 10 selskaber, og den amerikanske indtjeningsvækst lander på over 25 pct.(!) over det sidste år.  Sådan opsummerer seniorstrateg Andreas Østerheden den amerikanske regnskabssæson, der nu lakker mod enden. Og det baner vej til store smil på seniorstrategens læber.

”Det er meget stærk indtjeningsvækst, selv hvis vi justerer for skattelettelserne. Og billedet af en fundamental stærk indtjening bekræftes af toplinjerne, altså salget, der ikke påvirkes direkte af skattelettelserne, men som viser knap 8 pct. fremgang i USA bredt,” siger Andreas Østerheden. Han peger især på it-sektoren, der har leveret regnskaber, der har vist imponerende styrke og hvor forventningerne til indtjeningsvæksten i hele sektoren siden starten af april er blevet løftet fra 23 pct. til hele 35 pct. oven på stærke regnskaber. Samtidig er toplinjerne i it-sektoren i gennemsnit vokset med godt 16 pct. i denne sæson.

Andreas Seniorstrateg, Andreas Østerheden

Investorerne har da også kvitteret med stigninger på de globale aktiemarkeder den seneste tid efter uroen i starten af året. Andreas Østerheden er også optimistisk på aktiers vegne og forventer, at aktier vil give et afkast på 10-15 pct. over de kommende 12 måneder.

”Den skepsis, vi så hos investorerne efter de urolige markeder i starten af året, forventer jeg stille og roligt vil træde i baggrunden, og investorerne vil i stedet lægge vægt på aktivitetsfremgangen, og markederne vil igen begynde at kravl støt opad,” siger han. Han peger på, at den globale vækst fortsat udvikler sig stærkt og det samme gjorde BNP-væksten i USA i 1. kvartal, der senest kom ud på et solidt niveau.

”Det peger på et billede af en amerikansk økonomi, der kører lystigt derudaf i gradvist højere tempo, selv om løn, inflation og renter trækker støt højere. Normalt betyder stigende renter, at aktiemarkederne kører med op,” siger Andreas Østerheden.