Hvad skal vi lave i sommerferien

I år kommer mange af os imidlertid til at holde ferien hjemme – og måske gavner det ligefrem din økonomi, at du gemmer rejsen til en anden gang. Men hvad skal du finde på, hvis drømmeferien bliver afløst af en ferie med hjemmet som base – også kendt som en ’staycation’?

En god grundregel er at lægge en plan for, hvad der skal ske hver dag, så du får det hele med og undgår at dukke op til attraktioner på en lukkedag. Uden en plan ender feriedagene nemlig nemt med at blive reduceret til oprydning i kælderen og masser af tv.

Herunder finder du nogle tips og ideer til alt det, der kan gøre hjemmeferien sjovere.

Telt, grill og safari
Har I have i huset eller sommerhuset, kan I sove i telt derude en nat eller to. Lav mad på grillen, mens tv og pc sættes på pause. Invester i et par gode lommelygter, og læs op for hinanden, når mørket sænker sig.

Har I børn eller børnebørn, kan I også arrangere safari i haven eller i skoven, når det er helt mørkt. Så kan I lyse jer frem og opdage, hvem der pusler i træet og i græsset. Der er masser af liv, som man ikke altid lægger mærke til i hverdagen. Naturen sover aldrig.

Der er ’kun’ 225.000 sommerhuse i Danmark
De fleste har ikke eget sommerhus, og langt fra alle danskere har en have. Og hvad gør man så? Heldigvis er der mulighed for at overnatte i telt eller shelter i den danske natur. Se boksen for links.

Anlæg en altanhave
Er du den heldige ejer af en altan, kan du også anlægge en krukkehave. Der er næsten ingen grænser for, hvad der kan lykkes på altanen. Du kan eksempelvis høste chili, tomater, ærter, bønner og krydderier i løbet af sommeren. Og så får du en fin grøn udsigt oveni.

Hjul derudad
Når jeg siger fire hjul, tænker de fleste på en bil. Men i sommerferien er det meget mere – eksempelvis rulleskøjter og skateboard. Har I allerede udstyr, som I aldrig bruger, så støv det af og lav en dag på hjul. Måske sidder dine hjul i stedet på en cykel?

Uanset hvilke hjul du har, så brug dem til at komme lidt væk. Tag madpakke og drikkevarer med og få en skovtur ud af det. Det kan være i parken, på legepladsen eller ved skov og strand.

Picnic og ny mad
Hvorfor ikke spise middagsmaden ved stranden - maden kan du jo tage med hjemmefra? Da jeg var barn, var termokanden eksempelvis fyldt med varme pølser. Den idé giver jeg gerne videre.

Sommerferie giver også tid til at dyrke et nyt madtema hver dag og lave retter, som I måske plejer at købe færdige. Hvad med græsk mad den ene dag og måske indisk den næste?

Turist i eget lokalområde
Vær turist I din egen by. Kender du din kommune ud og ind? Nej vel. Tjek kommunens hjemmeside og søg på ’kultur og fritid’. Det giver ofte et væld af muligheder, som passer til enhver smag.

Driller vejret, så ryd op og spil med hinanden
Skulle det nu sile ned en dag eller to, så står der måske oprydning på programmet. Sælg det, I ikke bruger længere eller giv videre og smid ud.

Husk også at spille spil med og mod hinanden. Det er sjovt og en god måde at være sammen på, også på tværs af alder.