Flotte aktieafkast på vej

Efterårets gyldne blade på træerne varsler en god tid for aktieinvestorer. Der ser nemlig ud til at være gode afkast på vej. Det er særligt en solid global vækst, lave renter og overvurderede politiske risici, som vil føre til resultater på aktiemarkedet den kommende tid. I den seneste investeringsstrategi løfter Nordea sine forventninger til aktieafkastet til 10-15 procent frem for de hidtidige 8-12 procent, fortæller chefstrateg Philip Jagd. Han er optimist efter en lidt stille periode.
”Vi har set aktier bevæge sig sidelæns de seneste måneder, selv om den globale økonomi er stærk, og virksomhederne tjener flere penge, end de har gjort i mange år. Derfor burde aktierne faktisk ligge højere, end de gør nu. Der har bare været nogle usikkerhedsmomenter, som har gjort investorerne tilbageholdende. Først Trump og skiftene i hans medarbejderstab og dernæst usikkerhed omkring Nordkorea,” siger Philip Jagd. Men når investorerne atter zoomer ind på den fundamentale udvikling i den globale økonomi – og ser på virksomhedernes evne til at tjene penge – så er der udsigt til solide kursstigninger på aktiemarkederne.

Flotte aktieafkast på vej
 

 

Derfor stiger aktierne nu
Philip Jagd forklarer, at der er en række faktorer, som peger i retning af, at aktierne skal højere op i den kommende tid.

”Aktier er prissat omkring deres historiske gennemsnit, og selv om USA ser anstrengt ud rent prismæssigt, så er der plads til stigninger i resten af verden. Derudover betyder de historisk lave renter og faldende kreditspænd på obligationerne, at aktier bliver stadig mere attraktive end obligationer,” siger Philip Jagd.  Han mener derfor også, at investorerne i øjeblikket er for tilbageholdende i forhold til potentialet på de globale aktiemarkeder. Måske fordi de har dårlige erfaringer med væksten i flere af årene efter finanskrisen.

 

”Globale aktieinvestorer undervurderer styrken og holdbarheden af det igangværende opsving."
Philip Jagd, chefstrateg hos Nordea

”Globale aktieinvestorer undervurderer styrken og holdbarheden af det igangværende opsving. Det gør de, fordi den globale vækst nærmest permanent har skuffet siden finanskrisen, og fordi der hele tiden har været en region, hvor kæden var hoppet af. Det er der ikke nu, og i emerging markets og Europa er en længerevarende genopretning kun lige startet. Derfor er investorerne i vores øjne for forsigtige. Kontantbeholdningerne er stadig højere end normalt, og derfor vil tilstrømningen af midler fra kontanter mod investeringer fortsætte, så længe væksten bare er rimelig, og den globale ledighed falder,” siger Philip Jagd.

Opsvinget vil fortsætte
Han peger derudover på, at det økonomiske opsving viser fortsat styrke og bliver stadig bredere funderet, ligesom både forbrugere og virksomheder er begyndt at skrue op for investeringerne. Og selv om opsvinget har nogle år på bagen, så er der flere års støt fremgang forude, vurderer han.

”Vi skal ikke glemme, at regnskaberne for 2. kvartal var imponerende. Højere salg og marginer medfører den højeste globale indtjeningsvækst i seks år hos selskaberne. I mange år har omkostningsbesparelser drevet højere indtjening, men nu ser vi for første gang i rigtig lang tid, at det er salgsvækst, der løfter profitabiliteten og indtjeningen. Det bør være med til at sætte fut under aktierne igen i resten af 2017,” siger Philip Jagd.
Nordea anbefaler sine kunder at overvægte aktier på bekostning af obligationer. I aktieporteføljen anbefaler banken at overvægte europæiske aktier og aktier fra emerging markets på bekostning af aktier fra USA.