abo

Tags:

Du læste rigtigt. Nye funktioner i en app, gør den til din privatøkonomiske vagthund. Du åbner app’en på din telefon, og får overblik over alle dine faste kortbetalinger. Når priserne stiger, får du automatisk besked. Vil du sige en aftale eller et abonnement op, så lukker du aftalen helt ned med et klik. App’en kan befri dig for en af de værste lommetyve i privatøkonomien: Abonnementer og aftaler, som du ikke længere har gavn af. Faktisk kan app’en også hjælpe dig med at undgå de ’abonnementsfælder’, som flere millioner nordeuropæiske forbrugere uønsket har været bundet af de seneste tre år. Bliver du fanget i en abonnementsfælde, koster det dig i snit 855 kr.

Ann Forbrugerøkonom, Ann Lehmann Erichsen

Ser vi bort fra de uønskede abonnementsfælder, så betaler seks ud af ti danskere frivilligt for tv-pakker, streamingstjenester, fitnessmedlemskaber, og andet, som de sjældent har fuld gavn af jf. en YouGov-måling, udført for Nordea. Tag nu streamingstjenester som Netflix og HBO. Målinger viser, at ca. 300.000 danske familier sjældent benytter deres filmtjenester. Alligevel kniber det med at få ’sagt op’ og lukket aftalerne ned. En lille million husstande synes selv, at de bruger for mange penge på de store tv-pakker med talrige kanaler. Men de får ikke sagt op.

Jeg en af de 416.000 danskere, som sjældent bruger medlemskortet til træningscentret, selvom det koster tusinder om året. Det er en udgift, jeg burde lukke ned. Ikke nok med det. Jeg er også tidsoptimist. Jeg bor i en af de 295.000 familier, der både får en avis og et dameblad hver uge, som ingen får læst. Jeg har lukket begge aftaler ned, men det var ikke nemt. Da jeg lukkede damebladet ned, lykkedes det dem at sælge mig et nyt abonnement. Da jeg havde sagt avisen op, blev jeg tilbudt avis til lavpris. Da skulle jeg passe på, at jeg ikke faldt for de lave priser og gik ombord i et nyt abonnement.

Set fra min stol har de nye appfunktioner mange fordele. Jeg får overblik over alle mine faste kortbetalinger. Det har jeg savnet. Vælger du at betale de faste udgifter med kort, fremgår de nemlig ikke af oversigten fra BetalingsService. Automatisk kortbetaling vinder frem i disse år og er den billigste måde at betale regningerne på. Der er også faste udgifter, som kun kan betales, hvis du videregiver dine kortoplysninger. Det kan være dit streamingsabonnement eller andet, som du køber via tjenester på din telefon.

Overblikket på app’en gør det nemt for dig at se dine aftaler, så længe du betaler via automatisk kortbetaling.  Den viser, hvad hver aftale koster, og advarer når prisen stiger. Vil du ud af en aftale eller et abonnement, klikker du aftalen og udgiften væk. Nye aftaler dukker også op inklusive de uønskede abonnementsfælder. Din vagthund sover aldrig. Du får endda et fint overblik over, hvad du sparer, når du lukke aftaler ned, og hvad aftalen har kostet dig til dato.

App’en sparer dig for at hænge i telefonkøen til abonnementsservice. Du skal ikke tænke på åbningstider. App’en sparer dig for betalingsgebyrer og for udgifter til de aftaler, du fremover siger op med et klik. Husk, at det er sværere at lukke en aftale ned, end mange tror. Der er lidt besvær med at få det gjort, derfor ruller den mentale barriere ned. De fleste tænker, ”det gør jeg i morgen”, og det tænker de hver dag. Aftalen består og dræner privatøkonomien måned for måned. Med app’en er der ikke noget at undersøge, ingen åbningstider eller telefonkøer. Klik, over and out.

Nå ja, hvad hedder den app? Nordea Wallet.