Tag din digitale bank med på ferie

Du kan altid få fat på os - døgnet rundt, alle årets dage og vi er aldrig længere væk end afstanden til din smartphone. Med den i hånden kan du med få tryk ringe eller chatte med os via Mobilbanken. Samtidig har du overblikket over din økonomi og adgang til en lang række fordele og services, der gør hverdagen lettere. Her er tre eksempler, vi tror, du kan have glæde af at kende til.

1. Hvad gør du, hvis du skal betale en regning og ikke har dit NemID nøglekort ved hånden? Det er enkelt: Du bruger den nye NemID nøgleapp! Den er nem at downloade, og så slipper du for at finde det lille papkort frem. Her kan du læse mere og downloade NemID nøgleapp

2. Vil du have overblik over dit forbrug uden at logge ind i Mobilbank? Med få klik kan du bestemme, hvornår du vil have en besked om din saldo. Måske vil du have en opdatering hver mandag – eller når saldoen er over eller under et bestemt beløb? Det styrer du selv. Åbn Mobilbanken og klik på ”Beskeder” i menuen, så er det hurtigt gjort.

3. Vil du slippe for kort og PIN-koder, når du handler? Så brug mobilen! Med Nordea Wallet kan du betale i alle butikker i Danmark, der tager imod kontaktløs betaling. Har du en iOS smartphone kan du også bruge Apple Pay og foretage kontaktløs betalinger i både Danmark og udland. Og du behøver ikke engang være online for at bruge Nordea Wallet og Apple Pay, som du kan læse mere om og downloade Nordea Wallet  / Apple Pay

10 gode tips hvis ferien går til udlandet

  1. Tag altid mindst to betalingskort med på rejsen. Vi anbefaler, at det ene kort er et kreditkort, fx Nordea Gold. Det er et internationalt kort, som accepteres langt de fleste steder. Husk også, at du kan spærre dine kort i Mobilbank, hvis du skulle være uheldig at miste dem.

  2. Har du brug for et kort her og nu? Hvis du fx har mistet dit kort, kan du bestille et Nordea Pay, som er klar til betaling med mobilen, umiddelbart efter at du har bestilt kortet. Læs mere.

  3. Husk, at der ikke længere opkræves ekstra gebyr, når du betaler med kreditkort, fx Nordea Gold. Ifølge en ny EU regulering, må butikker i EU ikke længere opkræve ekstra gebyr for at tage imod kreditkort.

  4. Vær opmærksom på forbrugsgrænsen på dine kort. Der er fx en grænse på 25.000 kr. pr. løbende 30 dage på dit Visa/Dankort, og her tæller det også med, hvis du betaler med Visa/Dankort via Apple Pay.

  5. Vi anbefaler, at du vælger ”lokal valuta”, når du betaler eller hæver penge med dit kort. Det er som regel det billigste for dig.

  6. Brug så vidt muligt dit kort til at betale med i udlandet. Det er billigere end at hæve kontanter, da du slipper for hævegebyr. Og så er det langt sikrere.

  7. Du kan hæve euro og dollar i mange af vores automater. Se hvor.

  8. Du kan bestille valuta til afhentning i en filial. Bestil rejsevaluta her.

  9. I Nordeas Mobilbank-app har du altid en valutaberegner lige ved hånden. Du finder den under ”værktøjer” i menuen.

  10. Husk rejseforsikring – men undgå at betale dobbelt. Hvis du fx betaler rejsen med Nordea Gold, er både du og din familie omfattet af en rejseforsikring, som bl.a. dækker afbestilling, bagage, forsinkelse og sygdom. Vi anbefaler, at du tjekker, om dit kort indeholder rejseforsikring.